Navigeren: klik linksboven voor MENU of scroll naar beneden

GEBITSCONTROLE BIJ MONDIG! IMPLANTOLOGIE & TANDHEELKUNDE IN VELDHOVEN

Een controle afspraak is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit. We controleren de tanden en kiezen en de gezondheid van uw tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel. Dit doen we bij voorkeur ieder half jaar zodat we problemen kunnen voorkomen en/of op tijd kunnen signaleren.


Waarom is een controle afspraak bij de tandarts belangrijk?

Met het blote oog is niet alles waarneembaar: onder vullingen en kronen of tussen je tanden en kiezen kunnen we niet kijken. Hierdoor is het soms nodig om röntgenfoto’s te maken.
Tijdens de controle onderzoekt de tandarts meer dan alleen je tanden en kiezen, dus als u een kunstgebit draagt is het belangrijk om tenminste 1 keer per jaar op controle te komen.

Als de tandarts een probleem constateert tijdens de controle zal hij dit met u bespreken en indien behandeling nodig is de mogelijkheden met u bespreken en hiervoor een behandelplan opstellen.
Indien nodig verwijderen we tijdens de controle ook tandsteen. De reiniging zal gedaan worden door de mondhygiëniste of de preventieassistente. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt.
We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken. Het verwijderen gebeurt met een soort krabbertje of een apparaat dat het tandsteen lostrilt. Daarna polijsten we uw gebit met een borsteltje en polijstpasta. Zo zijn we er zeker van dat er geen aanslag meer op uw gebit zit.

Wat kost een controle?

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor deze behandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en verzekeraar wordt de behandeling dan volledig of voor een deel vergoed. Dit kunt u navragen bij uw verzekering.

Afspraak maken

Woont u in Veldhoven of in de omgeving van Eindhoven? De controle afspraak kunt u maken door contact op te nemen met onze praktijk. Schrijf u in voor een gebitscontrole via de link hieronder. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Of stuur een mail naar receptie@mondig.nl of bel met 040 - 3033 773.

 

 

SCHRIJF U VRIJBLIJVEND IN VOOR EEN GEBITSCONTROLE

U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor een intake bij Mondig! door te klikken op de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Team Mondig! implantologie & tandheelkunde Veldhoven


Inschrijven voor een gebitscontrole bij Mondig! implantologie & tandheelkunde - Veldhoven (omgeving Eindhoven)